Ponta, Udrea, Rompetrol / si-un popor cu capul gol …

Image

        Cand poporul roman are banane destule , dresorul isi vede linistit de ale sale . Cu cat mai multe banane cu atat mai multe ale sale. Si  maimutele media danseaza. Vorbesc de media romaneasca de suprafata , aia controlata si comandata  de „ĂIA” care decid cine e erou azi , cine e vinovat maine , cine se alege poimaine.  Aia care de fapt sunt peste tot.  Dresorul  da comanda si ecranul, boxa si hartia  se screm la unison , doar nuanta difera un pic ,  vine muzica , imaginea socanta , drama prime time, talkshow-ul .  Poporul topaie si se maimutareste  vesel sau trist, furios sau resemnat  lingand banana dresorului  cu ochi blajini si curiosi cautand o noua banana, mai mai mare si mai frumoasa.

 

       Erorile de dresaj au fost inlaturate, cei care refuza stadiul de maimuta au domiciliu fortat in munti de deznadejde . Rezista inca.  Nici ei nu stiu pentru ce.

 

      Astazi , un reporter de prim rang, cu premii internationale (nu, nu mai era loc de el in media „aia”  comandata de „Ăia” ,  a zburat pentru ca nu-i placeau bananele si implicit nu putea fi transformat in maimuta), a publicat pe ultima sa reduta de comunicare cu publicul  un articol care, in tarile locuite de oameni, pe langa faptul ca  ar fi fost preluat ca stirea principala a zilei, ar fi dat jos un guvern .

 

        De ce e un pensionar e  trecut la executare silita  pentru impozitul neplatit pe o amarata de garsoniera si de ce se poate da cu radiera pe sest peste juma’ de miliard de dolari ? Guvernul roman a sters ieri prin HG datorii de 500.000.000 de dolari ale companiei Rompetrol catre statul roman . Catre tine. Catre mama ta, catre copilul tau. De ce nicio televiziune nu a preluat stirea ?

 

 Maimutelor le plac bananele. Chiar si pe zapada.

 

 

 

Va las cu textul lui Daniel . Daniel Befu.  Un search pe google dupa numele sau si veti stii de ce nu-i plac bananele.

 

 

 

„Ieri, Victor Ponta a şters oficial, printr-o semnătură pe o HG, jumatate de miliard de dolari din datoriile Rompetrol. Ce legatura are firma de publicitate a mamei și cumnatului lui Ponta cu Rompetrol? Românii nu știu că firma de publicitate a familiei Ponta a prestat servicii pentru Rompetrol, atât sub patronatul lui Dinu Patriciu, cat si sub Kazahi. Acum vedem doar ca statul va încasa doar 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care statul a creditat compania in 2003, cand Ponta era în Guvern aghiotantul premierului Nastase. Pentru că o parte din presa mare cenzurează investigațiile de presă care lezează interesele de la vârful politicii, am ales să public povestea pe facebook (daca românii vor să o citească, să și-o transmită unii altora). Precizez că e vorba de firma Hertanu Projects SRL, fondată în 2004 de cumnatul actualului premier (95% din părțile sociale) și de mama sa (5% din părțile sociale) și condusă o perioadă de sora sa, Alexandra Ponta (Hertanu)- conform profilului său public de pe o rețea de socializare, informație care a a dispărut ulterior publicării de către mine a primului articol din seria (Afacerile Familiei Ponta). Sediul social al firmei este în apartamentul în care a crescut Victor Ponta, cel de lângă Gara de Nord, de pe bulevardul Dinicu Golescu și că adminstratorul firmei este Iulian Herțanu (despre care am dezvăluit că are contracte de zeci de milioane de euro cu statul român, prin intermediul Grossmann Engineering Group, inclusiv numeroase contracte de prestări pentru firma Petrom, ante și post privatizarea făcută de același Guvern Năstase, din aparatul căruia Ponta făcea parte). Firmulița de apartament Herțanu Projects, ulterior anului 2007, de când dețin eu date și dovezi scrise despre activitatea firmei, a fost parteneră de afaceri cu Rompetrol, care i-a antamat serviciile de publicitate atât în perioada în care Dinu Patriciu era acționar majoritar al companiei, cât și ulterior, când Rompetrol a fost achiziționată de Kaz Munai Gaz. 

Subliniez că firma Herțanu Projects a familiei Ponta a prestat începând din 2007 (de când dețin eu date) servicii și pentru firme apropiate de grupul Antenelor, deținute de magnatul controversat Dan Voiculescu, al cărui debitor chirogrfar (ministrul PC al agriculturii, Daniel Constantin), e membru al Guvernului Ponta.

Cine este Iulian Herțanu, cumnatul lui Ponta? 

Un personaj ascuns în umbră, despre care nu se știu multe informații, dar care a beneficiat de contracte de zeci de milioane de euro cu diverse instituții ale statului român. Dintre acestea, cel mai mare contract l-a încheiat în timpul guvernării Boc, în ianuarie 2012 (în timpul protestelor de stradă din București), când, i s-a atribuit un contract cu statul de aproximativ 11 milioane de euro, contract câștigat în tandem cu firma Euroconstruct Trading 98 (aparținând apropiaților Cotrocenilor și ai ex-cuplului Udrea-Cocoș). Contextul politic era cel în care Guvernarea Boc avea tot mai puțin sprijin în Parlament (urmând să și cadă după două luni), iar Ponta era liderul celui mai mare partid de opoziție. Mai precizez și că firma Grossmann Engineering Group, a cumnatului lui Ponta, e activă în contractele cu statul inclusiv în mandatul Guvernului Ponta.

Elena Udrea, curioasă pe subiect

Cert este că în timpul realizării investigației despre Grossmann Engineering Group și legăturile acestei firme cu Euroconstruct Trading 98, Elena Udrea s-a arătat extrem de interesată de informațiile pe care le am despre relația Ponta-apropiații lui Cocoș. Mi s-a părut bizar la acel moment, că doamna Udrea manifestă atâta curiozitate pentru investigația mea în curs la acel moment. Ulterior am înțeles de ce se frământa Elena Udea, în primăvara lui 2013, când am descoperit că de fapt Victor Ponta a fost și avocatul firmelor grupării Cocoș (o parte dintre acestea având legături controversate de afaceri cu statul, unele girate de același Guvern Năstase din care a făcut parte Ponta, cum este afacerea Căpșunarii, în care românii care vroiau să meargă la muncă în străinătate, erau obligate să plătească dijmă firmelor controlate de gruparea Cocoș, ca să primească o ștampilă care să le dea liber la muncă peste hotare). 

La o lună după ce am descoperit legăturile multiple dintre grupările Ponta și Udrea-Cocoș (din care episodul cu Ponta, avocatul este doar o fărâmă), Udrea a divorțat de Cocoș și acum e liberă la o carieră politică proaspătă (având chiar gânduri de Președinție), fără tinichele atârnându-i de coadă, în timp ce fostul ei prieten e acum premierul țării. Cert e că Dorin Cocoș și Victor Ponta au rămas în continuare prieteni, iar o parte din oamenii Elenei Udrea au fost implantați în diveste funcții în stat, chiar și în actuala putere. 

Românii, tocmai pentru că sunt prea săraci și cu multe șanse pentru un viitor mai bun aruncate la coș tocmai din cauza corupției din politică, care corupe și mediul de afaceri și presa din România (care nu e liberă, cum ați crede, ci doar parțial liberă), sunt datori să nu mai permită să fie furați, motiv pentru care, informații ca cea din prezenta postare de pe facebook, trebuie să se răspândească și să ajungă la urechile cât mai multor români. 

Concluzia acestui material este: Partenerul de afaceri din privat al familiei Ponta, tocmai a fost iertat de datorii de jumătate de miliard de dolari, prin semnătura exponentului cel mai cu moț al familiei, Victor Ponta. Jumătate de miliard luată din conturile României. 

Merită să reacționați sau nu? Dați share vă rog. Daniel Befu.” (articolul preluat integral azi 23.1 de pe pagina personala de Facebook a autorului Daniel Befu. Raspunderea, criticile si laudele pentru afirmatile din acest text apartin integral autorului )

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s