Hipnoza

 

kind Si-au terminat contractele si aliantele, si-au ales baricadele , maruntisul spalat si numarat.   Cine a fost de arestat a fost arestat, cine a fost de  compromis a fost deja compromis . Nu disperati  totusi, mai sunt cativa prostuti  lasati la  desert, pentru impresia artistica.

Deghizati in vitei cu ochi blajin-nevinovati , iepurasii se infig cu forta unui  lup in tatza caprei vecinului .

Pendulul de sticla si-a facut efectul . Esti deja hipnotizat, e deja prea tarziu pentru tine . Oligarhia e democratie. Tirania e democratie. Nesimtirea e    democratie,  minciuna e democratie, absurdul e democratie, necuvenitul folos e democratie. Pendulul de sticla , in mana    nelegiuitilor, iti  dicteaza legea.   Iar legea  lor e sa intelegi  ca unde-i legea LOR, acolo nu-i tocmeala.   Iar tu, tu esti ei.  Lumina albastra te incalzeste, te pune la masa lor, iti face sangele sa fiarba , ochiul sa strige si mintea sa taca. Acum, tu esti ei.

In Romania mandra si unita, la ziua ta vin zeci de mii de suflete din Romania . La curtea ta, baronii iti dedica ode si-n lipsa de coloana vertebrala confisti Coloana Infinitului. Te iubesti.   In Romania mandra si unita, coruptii sunt eroi care scriu carti savante in parnaie . Cele doua Romanii gasesc lumina foii de lux.  In Romania, abecedarul  e judecat in lipsa.

In Romania mandra, “am vazut eu aseara la antena” e argumentul suprem, unic si adevarat, e sine qua non.  Iti iei democratic un par in cap daca-l contrazici.

Romania mandra e pururi iertatoare: o rata neplatita, un examen de bacalaureat picat, un  venit necuvenit . Se taie, se amana, se iarta. Demnitatea se cerseste la stat,  romanii mandri se platesc cash la coltul stadionului.  Romania  mandra si unita e Romania multa si chinuita. Se moare in chinuri in spitale, se moare in chinuri afara.   Lumina albastra te incalzeste si mintea iti tace.

Pendulul de sticla si-a facut efectul . Simbria de aplaudac platita din strada e mai morala decat cea platita la stadion.  E plata lucrului bine facut. Niciun regret, nicio explicatie. Niciun baronel patat, niciun incompetent  lasat in urma . Iti lasi parfumul tau exotic  purtat de maini murdare si rau mirositoare…   ii lasi pe ei sa-ti sune goarna cinstei  . Oare ce-ti lipseste ca sa le spui NU : “ ein Mann” sau “ein Wort” ?  Romania lucrului bine facut pute a facatura. A compromis. A speranta desarta, a vorbe goale. La bratul tau, fostii  ministri si sefi de judete incompetenti  par mai smeriti  . Primarii unui aparat bolnav iti vor culege voturi cu punga, cu amenintarea , cu promisunea unui strat de bitum si-al unui opait pe care nu l-au pus pana acum pentru ca sa aiba cu ce sa-si cumpere timp pentru alte promisiuni.  Impreuna cu ei te vei hlizi la noi de pe stalpi  si ei se vor legitima prin tine. Tu i-ai ales pe ei si punga lor de voturi, oile lor care maine vor scrie numele tau pe dealuri.  Un lucru bine facut.  Cu tine ,Romania multa devine Romania muta. De vise naruite.

Romania frumoasa e blonda. Atat de blonda, incat nu-si vede trecutul,  nu vede ca, in spatele tarabei , ani buni Romania blonda a fost si Romania mandra. Desi spate in spate tot timpul , erau mai unite precum un cap si-o pajura pe o moneda valoroasa, caci asta ii tinea uniti, moneda.

Pendulul de sticla si-a facut efectul . Romania frumoasa joaca hora cu Romania, si-n urma horei raman maldare de gunoi nematurat. De va indrazni cineva sa-l mature, va fi el insusi maturat.

Mai sunt si alte Romanii… Cea din sufletul meu, cea din inima ta, cea din carti si poze, cea din harti, cea povestita de bunici, cea care niciodata n-a fost si pe care toti o stim. Romania de azi e insa Romania multa, cea care-si misca privirea dupa pendul.

Peste Romania sufla un vant rece de la rasarit.  Lumina albastra iti otraveste trupul si mintea iti moare.

Intelectualii scuipa seminte . Oare s-o alege frumoasa ,mandra, dreapta sau bine facuta ? Asta e intrebarea.

Romaniei multe nu-i pasa de Romania. Acum, tu esti ei.

 

PS.  Poza e luata de pe un site catolic din Austria care se ocupa impreuna cu organizatia Caritas de ajutorarea copiilor  .  http://www.erzdioezese-wien.at/site/home/nachrichten/article/33701.html  Va traduc titlul  primul subtitlu ( “Jedes zweite rumänische Kind lebt in Armut”. 82.000 elternlose Kinder registriert. Die Unterernährung und der Bildungsmangel sind mit den Armutsgebieten Afrikas vergleichbar! – FIECARE AL DOILEA COPIL roman traieste in saracie. 82.000 de orfani inregistrati. Lipsa educatiei si subnutritia sunt comparabile cu tinuturile sarace ale Africii…

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s