da(cand textul ranjeste la bloggeri…)

Asculta-ti gandurile.  Are vreun sens sa te-auzi,  isi merita timpul  ? Cine-ti vorbeste?  Invita-l, izgoneste- l  , siluieste-l  la cuvant.  Mesteca-ti gandul in gura pana cand gustu-I devine indeajuns de amar . .Spune-ti zicerea .  Ispiteste-o sa iasa.  Vorba ta stramba lipita pe ganduri amare..

Scrijeleste-ti ideea in nimic si pe toate , gandul tau ieftin se va uita oricum  intr-o singura  zi. Nu poti ajunge doctus cum libro( ah, moda limbilor moarte ) …Tu si gandul adanc ? Esti blogger , dar totusi … nu te-amagi.                       Fugi. Evadeaza din tine. Nu prea departe dar totusi putin mai dincolo de cuvant.  Strange-ti buzele ca pentru tacere dar  da-le dezlegare la sarut.  Daruieste si  taci .  Impietreste.  Semper idem.  Fa-o onest ,  fa-o pe zi, cand ingerii dorm.   Ispita impietririi in trecut. Ispita viselor. Ispita  vinovatiei – a nevinovatiei, a rugaciunii si a nebuniei. Ispita de a fi moderat, de a evada in extreme, de a astepta, de a nu avea rabdare. Ispita animalului satisfacut , a spiritului izgonit din lut , a turmei , a urmei …

Fugi. Evadeaza spre tine, triseaza ,ia liftul , inspira adanc pan’ la etajul dintai, uita sau scrie – dezastre iubire,  munca , prostie- …  adevar spui doar cand urmă pe umbră-ți ramai .

Te extragi pe tine din tine .Nu stii ce va urma, angoasa  indiferent de-o fi priceasna sau bala. Ai uitat sa expiri cam de mult si acum esti condamnat sa oftezi  intr-un scaun pana cand un gand  va rasari de niciunde sa-ti sopteasca cu drag (aproape de ureche, chiar langa inima ta )   :  “da  post si mergi mai departe…  “.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s